ikhyperventileer.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Paniekaanval in bed
  Meestal komen de paniekaanvallen in bed. Tja, dan heb je eenmaal tijd om te piekeren. Je bent alleen met je gedachtes en je hart gaat tekeer. Nu heb je de pech dat als je in bed ligt, je hartslag duidelijk merkbaar is. Doen: - Gooi alsjeblieft je bloeddrukmeter weg!!! Heb ik ook gedaan en ik heb geen flauw idee meer wat mijn bloeddruk en hartslag is. Ik kan mij er dus geen zorgen meer over maken als ik ga slapen. -Niet meer je hartslag voelen! Het is zo lastig om je vingers van je pols/hals te laten, maar proberen kan geen kwaad. Je hart klopt heus nog wel, anders kon je er ook niet over nadenken. -Niet meer rampendenken!! Als je in bed ligt, krijg je dit: 'Wat als....Stel dat...Help, er gebeurd iets!' Nou, wat als je hart wat sneller gaat? Je hart kan best wel wat hebben, hoor. Stel dat je doodgaat? Van hyperen ga je niet dood! Help er gebeurd iets? Wat gebeurd er dan? Je krijgt een paniekaanval? De vorige 100 heb je ook doorstaan en overleefd!! Geloof in je eigen kunnen!

  Reacties

  sergio op 13-06-2012 03:56
  ik heb net 10 minuten geleden een paniek aanval gehad.. het is nu ook al 4 uur in het ochtend, niet kunnen slapen helaas.. ik heb dit sinds 2 weken geleden.. en ik krijg het alleen bij het slapen. als ik me ogen sluit en BYNA in slaap val, komt er een RUSH en schrik ik wakker. eerst sprong ik uit bed, maar dat moet je echt nooit doen want dat is echt veel meer vreselijk. en nu blijf ik gewoon liggen met me ogen open en adem gewoon even rustig. en vervolgens pak ik me laptop en tjah, ben ik hier terecht. dit kan alleen niet langer zo doorgaan dat ik geen nachtrust heb.. wat kan ik hiermee het beste doen? het is niet zo dat ik bang ben voor de paniekaanval, maar ik stoor me er heel erg aan want ik wil gewoon kunnen slapen.
  ikhyperventileer op 24-06-2012 11:12
  Hoi Sergio, Wat vervelend! Ik kan alleen uit eigen ervaring spreken en ik ben natuurlijk geen psycholoog, maar misschien werkt het volgende. Heb je overdag last van stress? (problemen, verhuizing, vakantie, relatie, school/werk, een vervelende gebeurtenis enz) Als je namelijk overdag stress hebt, kun je er in bed onbewust last van krijgen. Wat bij mij heel goed werkt, is regelmaat in de week. Dus, net als een 'autist' (als voorbeeld), standaard de dingen uitvoeren, zodat je weet waar je aan toe bent. Bijvoorbeeld: iedere dag standaard om 6 uur eten, standaard om half 8 opstaan, standaard om 4 uur stofzuigen, enz. Door de regelmaat, raak je minder in de stress. Zorg ervoor dat je niet gaat piekeren over andermans problemen: het is niet JOUW probleem! Relativeer: is het wel zoals ik denk dat het is, of is het minder erg dan het lijkt? Waar ligt het probleem eigenlijk? Krop je emoties niet op, maar praat er over! Dan ben je het kwijt en hoef je het niet op te kroppen. (dit is erg belangrijk, want het kan zijn dat je emoties zich uiten dmv een paniekaanval) Vermijd: koffie, thee met theine (er is ook thee zonder), cola, suikers en chocola, energydrank!!!!!!!!!! (omdat daar je bloeddruk van omhoog gaat) (ook alcohol en wiet zijn boosdoeners) Dingen die helpen: lichaamsbeweging (ook al is het maar een eindje fietsen of wandelen), een warme douche/bad, hobbies en andere ontspanning. Laat je een keer masseren of ga lekker het bos/park in en geniet van de rust. Richt je slaapkamer opnieuw in en zet er dingen in die voor jou ontspannend werken. (kaarsjes enzo) Zorg ervoor dat je 's avonds lekker gaat ontspannen en niet meer gaat piekeren. Praat 's avonds niet meer over je werk/school en andere 'stressvolle' dingen, maar laat dat na het eten achter je. Morgen weer een nieuwe dag! Ga niet overdag slapen, dan verstoor je je ritme! (m.u.v. een dutje misschien) Misschien helpt het om ontspanningsoefeningen te doen! Er is ook een homeopathisch ontspanninsmiddel: Valeriaan. Bij de drogist verkrijgbaar. Word je 's nachts wakker? Neem dan melatonine, daar slaap je van door. (tip: gebruik in het weekend, want straks word je niet wakker van de wekker XD) Pas wel op met dergelijke middelen en wordt er niet afhankelijk van!!! (ook al is het homeopathisch, ik waarschuw maar even) Mocht je problemen blijven houden, is het raadzaam om toch even naar je huisarts te gaan. Succes!!!! Groetjes
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl